Pácolt csirkemellfilé baconbe sütve

Hozzávalók:

4db csirkemellfilé / 4 szelet bacon / 1dl olaj / 2ek szójaszósz / 2ek csiliszósz / 4db mogyoróhagyma / 1mk só / 1mk őrölt feketebors / 2 gerezd fokhagyma / 0,5 mk erős paprikakrém / 1db húsleveskocka

Elkészítés:

  1. A pác hozzávalóit, az olajat, a szója- és a csiliszószt, az apróra vágot mogyoróhagymát, a sót, borsot, fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, dupla nylonzacskóba öntjük, beletesszük a csirkemellfiléket, jól összerázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap lekaparjuk a pácot a filékről, a húst körbetekerjük baconnel, tehetünk bele egy áh rozmaringot, és egy tűzálló edényben sorban lerakjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10 percig sütjük, majd 250 fokon 10 percig grillezzük.
  3. A visszamaradt pácot 1 húsleveskockával és kb. 1,5 dl vízzel felforraljuk, a megsült filéket ezzel a szósszal, rizzsel és zöldsalatával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizennyolc =