Hozzávalók:
4db csirkemellfilé / 4 szelet bacon / 1dl olaj / 2ek szójaszósz / 2ek csiliszósz / 4db mogyoróhagyma / 1mk só / 1mk őrölt feketebors / 2 gerezd fokhagyma / 0,5 mk erős paprikakrém / 1db húsleveskocka
Elkészítés:
- A pác hozzávalóit, az olajat, a szója- és a csiliszószt, az apróra vágot mogyoróhagymát, a sót, borsot, fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, dupla nylonzacskóba öntjük, beletesszük a csirkemellfiléket, jól összerázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap lekaparjuk a pácot a filékről, a húst körbetekerjük baconnel, tehetünk bele egy áh rozmaringot, és egy tűzálló edényben sorban lerakjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10 percig sütjük, majd 250 fokon 10 percig grillezzük.
- A visszamaradt pácot 1 húsleveskockával és kb. 1,5 dl vízzel felforraljuk, a megsült filéket ezzel a szósszal, rizzsel és zöldsalatával tálaljuk.